Πέντε σημάδια του διαβήτη τύπου 2

108
altΑν είστε από τους τυχερούς, γερνάτε… Σίγουρα όμως η όραση και η ακοή σας μπορεί να μην είναι τόσο έντονη όπως ήταν στα νιάτα σας. Το ερώτημα είναι, οι αλλαγές αυτές είναι κανονικές ή θα μπορούσαν να είναι σημάδια που θα πρέπει να ελέγχονται για διαβήτη;
 
Ο κίνδυνος ανάπτυξης σακχαρώδη διαβήτη αυξάνει καθώς γερνάμε, ιδιαίτερα για εκείνους που είναι υπέρβαροι, έχουν υψηλή πίεση αίματος ή ένα άλλα προβλήματα υγείας. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση των εκπαιδευτών του διαβήτη, εάν είστε 45 ετών και άνω, θα πρέπει να κάνετε έλεγχο για διαβήτη, εάν αισθανθείτε οποιοδήποτε από αυτά τα πέντε συμπτώματα:
 
1. Είναι πιο δύσκολο να ακούτε ή να βλέπετε:Η απώλεια ακοής είναι εξίσου κοινή στα άτομα με διαβήτη και σε εκείνους που δεν έχουν την ασθένεια, σύμφωνα με την ένωση. Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή ο διαβήτης καταστρέφει τα αγγεία του αίματος και τα νεύρα στο σώμα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στο αυτί. Όταν η γλυκόζη συσσωρεύεται στο αίμα μπορεί να παραμορφωθεί το σχήμα του φακού των ματιών σας, προκαλώντας θολή όραση.
 
2. Αισθάνεστε κουρασμένοι και γκρινιάρηδες:Αν έχετε διαβήτη τύπου 2, το σώμα σας δεν είναι αποτελεσματικό στη μετατροπή της γλυκόζης σε ενέργεια, κάτι που προκαλεί κόπωση. Εάν είστε κουρασμένοι, μπορεί να είστε και γκρινιάρης, σωστά;
 
3. Έχετε περίεργα συμπτώματα:Κάποιες απροσδόκητες ενδείξεις του διαβήτη μπορεί να είναι: ξηρό δέρμα, που συχνά μας προκαλεί φαγούρα, ανάπτυξη σκούρων και βελούδινων μπαλωμάτων στο δέρμα γύρω από το λαιμό ή άλλα μέρη του σώματος, κοψίματα και μώλωπες που δεν επουλώνονται, αλλά και το τσούξιμο και το μούδιασμα των χεριών και των ποδιών. Τέτοια συμπτώματα ενδέχεται να προκύπτουν επειδή τα αιμοφόρα αγγεία και τα νεύρα βλάπτονται από την υπερβολική γλυκόζη.
 
4. Θα αισθάνεστε πεινασμένοι όλη την ώρα:Όταν το σώμα σας δεν χρησιμοποιεί τη γλυκόζη αποτελεσματικά, χρειάζεται περισσότερες καύσεις, έτσι αισθάνεστε πεινασμένοι και τρώτε συχνά.
 
5. Μπορείτε ουρείτε συχνά και να διψάτε συνέχεια: Εάν έχετε διαβήτη, το σώμα σας προσπαθεί να απαλλαγεί από τη γλυκόζη στο αίμα με αποτέλεσμα να ουρείτε συχνά. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να σας προκαλέσει αφυδάτωση και, κατά συνέπεια, δίψα.
 
ΠΗΓΗ: www.oregonlive.com
Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept