Επικίνδυνη η υπογλυκαιμία τη νύχτα

95
altΜια νέα βρετανική μελέτη έδειξε ότι η υπογλυκαιμία το βράδυ μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες αλλαγές στον κτύπο της καρδιάς σε άτομα με διαβήτη τύπου 2 που λαμβάνουν ινσουλίνη.
 
Η έρευνα, που δημοσιεύεται στο περιοδικό Diabetes, διαπίστωσε ότι οι ασθενείς με ινσουλινο-εξαρτώμενο διαβήτη τύπου 2, των οποίων τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα πέφτουν τη νύχτα (νυχτερινή υπογλυκαιμία) παρουσίασαν μη φυσιολογικούς ρυθμούς καρδιάς (αρρυθμίες). Υπάρχουν διάφοροι τύποι των αρρυθμιών και μερικοί μπορούν να προκαλέσουν αιφνίδιο καρδιακό θάνατο.
 
Ο επικεφαλής της μελέτης, ο Δρ Simon Heller του Πανεπιστημίου του Sheffield, εξήγησε: «Βρήκαμε ότι η υπογλυκαιμία ήταν αρκετά κοινή αλλά και ότι τα νυχτερινά επεισόδια χαρακτηρίζονταν κυρίως από πτώση της γλυκόζης σε χαμηλά επίπεδα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι περίοδοι της υπογλυκαιμίας σχετίζονται με υψηλό κίνδυνο για επιβράδυνση του καρδιακού ρυθμού που συνοδεύεται από ανώμαλους κτύπους».
 
Τα ευρήματα προέρχονται από μια μικρή μελέτη 25 ασθενών ηλικιωμένων διαβήτη τύπου 2, οι οποίοι ήταν όλοι σε θεραπεία με ινσουλίνη και είχαν ένα γνωστό κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων.
 
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι χαμηλό σάκχαρο στο αίμα το βράδυ αύξησε σημαντικά τον κίνδυνο για επιβράδυνση του καρδιακού ρυθμού (βραδυκαρδία) και άλλους τύπους αρρυθμιών, σε σύγκριση με όσους είχαν  φυσιολογική γλυκόζη αίματος κατά την διάρκεια του ύπνου.
 
ΠΗΓΗ: https://www.diabetes.co.uk
Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept