Η χρόνια φλεγμονή μπορεί να προκαλέσει ΚΑΙ διαβήτη τύπου 1!

112
altΗ χρόνια χαμηλού βαθμού φλεγμονή είναι ένας μηχανισμός δράσης πολλών ασθενειών, που εμφανίζονται συνήθως σε μεγάλη ηλικία. Μεταξύ αυτών βρίσκονται η οστεοπόρωση, η οδοντική νόσος και ο διαβήτης τύπου 2. Αντίθετα, έχει αποκλειστεί ο διαβήτης τύπου 1.
Ωστόσο, σε μια νέα έρευνα, οι επιστήμονες προσπάθησαν να μελετήσουν την κατάσταση της χρόνιας φλεγμονής σε μια ομάδα ανθρώπων που κινδύνευαν από διαβήτη τύπου 1. Το αποτέλεσμα, παραδόξως, είναι ότι οι άνθρωποι που διατρέχουν κίνδυνο για διαβήτη 1 έχουν μια διαφορετική μορφή χρόνιας φλεγμονής. Όσο υψηλότερη είναι η φλεγμονή τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος.
Η θεμελιώδης διαφορά είναι ότι αυτό το είδος της φλεγμονής μειώνεται σημαντικά με το πέρασμα του χρόνου, γεγονός που δικαιολογεί πάντα τον χαμηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη τύπου 1 σε μεγάλη ηλικία.
Είναι σημαντικό να καταλάβουμε αν αυτό το συγκεκριμένο είδος φλεγμονής είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί με έναν υγιεινό τρόπο ζωής και τη σωματική δραστηριότητα. Σίγουρα αυτός είναι ένας καλός τρόπος για την πρόληψη του διαβήτη τύπου 2 και, σύμφωνα με αυτήν την έρευνα, ίσως και για τον διαβήτη τύπου 1.
 
ΠΗΓΗ: Diabete Ricerca
Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept