Η καλή φυσική κατάσταση περιορίζει τον κίνδυνο διαβήτη της κύησης

205

Νέα επιστημονική έρευνα αποκαλύπτει ότι οι γυναίκες που βρίσκονται σε καλή φόρμα, δεν κινδυνεύουν να εμφανίσουν διαβήτη κύησης.

Από τη μελέτη που δημοσιεύτηκε  στο Medicine & Science in Sports & Exercise προκύπτει πως γυναίκες, θα πρέπει να σκέφτονται  και να προσέχουν τη σιλουέτα τους, προτού προγραμματίσουν την εγκυμοσύνη τους.

Ερευνητές από την Αϊόβα παρακολούθησαν 1.300 γυναίκες και ανακάλυψαν ότι η καλή υγεία  πριν την εγκυμοσύνη συνδέεται με μείωση  σε ποσοστό 21% του διαβήτη κύησης. Και όχι μονο αυτό. Ανέλυσαν  στοιχεία 25 ετών από 1.333 γυναίκες και απέδειξαν ότι ο διαβήτης κύησης, αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, μετά τον τοκετό.
Η ερευνήτρια Kara Whitaker, δήλωσε ότι οι γυναίκες είναι πολύ προσεκτικές κατά την εγκυμοσύνη με αυτά που τρώνε και με την άσκηση που κάνουν,  αλλά το ιδανικό θα ήταν να προσέχουν και προτού συλλάβουν:Κάνοντας τουλάχιστον 150 λεπτά μέτρια έως έντονη άσκηση (30 λεπτά την ημέρα για 5 εβδομάδες), η καλή φόρμα, διατηρείται.Η ίδια, συστήνει το  έντονο περπάτημα,  μέτρια σωματική δραστηριότητα, ενώ το τρέξιμο έντονη.

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept