Γιατί ο ύπνος είναι εξίσου σημαντικός με το πρόγραμμα διαχείρισης του διαβήτη

219

Αν έχετε διαγνωστεί με διαβήτη τύπου 2, δώστε μεγάλη σημασία στον ύπνο σας. Όταν ξυπνάτε κουρασμένοι, είναι λιγότερο πιθανό να γυμναστείτε και να ακολουθήσετε υγιεινές συνήθειες. Με τον καιρό, αυτό οδηγεί σε αύξηση του βάρους και σε περισσότερα προβλήματα με τον ύπνο, δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο. Η απώλεια ύπνου απορρυθμίζει τις ορμόνες της πείνας στον οργανισμό, κάνοντάς σας να νιώθετε ότι πεινάτε και έτσι να καταναλώνετε μεγαλύτερες μερίδες φαγητού ή την λάθος ποιότητα.

Συμβουλές για να διαχειριστείτε τον ανεπαρκή ύπνο :

Διατηρήστε ένα απόθεμα υγιεινών σνακ

Τα σνακ χαμηλών υδατανθράκων όπως οι ξηροί καρποί, το τυρί χαμηλών λιπαρών και τα στικ λαχανικών με γιαούρτι αποτελούν καλές επιλογές, που μπορείτε να έχετε μαζί σας, όταν πεινάτε. Αυτοί οι συνδυασμοί είναι επίσης μια καλή πηγή πρωτεϊνών, που θα διατηρήσουν τα επίπεδα του σακχάρου σας σταθερά.

Ελέγξτε τα επίπεδα του σακχάρου σας

Αυτό θα σας βοηθήσει να καταλάβετε πώς ο ύπνος σας επιδρά στο σώμα σας. Όταν δείτε τα άμεσα αποτελέσματα των πράξεών σας, μπορεί να σας βοηθήσει να αλλάξετε τη συμπεριφορά σας.

Προτιμήστε τις σκάλες

Αντί να γεμίζετε καφεΐνη το σώμα σας για να ξυπνήσει (πάνω από δύο φλιτζάνια ημερησίως επιδρούν στο σάκχαρο), ανεβοκατεβείτε τις σκάλες για 10 λεπτά. Σας δίνει την ίδια ενέργεια όπως ένας εσπρέσο, σύμφωνα με έρευνα στο Physiology and Behavior.

Περιορίστε τη λαιμαργία σας

Αν η λαιμαργία σας για ανθυγιεινά σνακ ανεβαίνει, χρησιμοποιήστε το παρακάτω πνευματικό κόλπο για να την ξεπεράσετε: πείτε στον εαυτό σας ότι θα έχετε εκείνη τη σακούλα πατατάκια ή εκείνα τα μπισκότα λίγο αργότερα. Όταν αναβάλλουμε τους πειρασμούς, είναι πιο πιθανό να μειωθεί η λαιμαργία μας και να φάμε λιγότερο την υπόλοιπη εβδομάδα, σύμφωνα με έρευνα της Journal of Personality and Social Psychology.

Μη βασίζεστε στη σιέστα

Ένα σύντομος μεσημεριανός ύπνος που και που είναι οκ, αλλά αν σας γίνει συνήθεια, στο τέλος θα επηρεάσει τον βραδινό σας ύπνο. Σε έρευνα δημοσιευμένη τον Μάρτιο του 2010 στο Sleep, οι ενήλικες άνω των 50 ετών είπαν ότι όταν κοιμούνταν το μεσημέρια είχαν 52% περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν προβλήματα με τον βραδινό τους ύπνου, αλλάζοντας τον κιρκάδιο ρυθμό τους.

Μην παραλείπετε την ενυδάτωσή σας

Αν είστε κουρασμένοι, μπορεί να ξεχνάτε να πίνετε νερό όλη τη μέρα. Αλλά αυτό το ζήτημα παραμένει σημαντικό. Έρευνα του 2011 στο Journal of Nutrition υποστηρίζει ότι και η παραμικρή αφυδάτωση στοιχίζει στην ενέργεια και στη διάθεσή σας. Μην παραλείπετε το νερό λοιπόν!

Πηγή: enallaktikidrasi.com

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept