Διαβήτης: Ενδείξεις που προειδοποιούν έως και 20 χρόνια πριν

272

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αυτή τη στιγμή οι πάσχοντες από διαβήτη σε όλο τον κόσμο φτάνουν τα 422 εκατομμύρια, ενώ οι θάνατοι που καταγράφηκαν σε παγκόσμια κλίμακα ως άμεσο αποτέλεσμα του διαβήτη ήταν περίπου 1,6 εκατομμύρια το 2015.

Οι περισσότεροι ασθενείς που  θα εκδηλώσουν διαβήτη περνούν πρώτα από τη φάση του προδιαβήτη.

Οι ερευνητές τονίζουν ότι τα προειδοποιητικά σημάδια είναι δυνατό να εντοπιστούν συνολικά έως και δύο δεκαετίες πριν τη διάγνωση του διαβήτη.

Ο  προδιαβήτης αποτελεί «προειδοποίηση» για τη μελλοντική εκδήλωση της νόσου και ειδικότερα του διαβήτη τύπου 2.

Ο υψηλός δείκτης μάζας σώματος (25 και άνω) αποτελεί γνωστό παράγοντα κινδύνου για τον διαβήτη τύπου 2, ενώ η αντίσταση του οργανισμού στην ινσουλίνη αναπτύσσεται όταν τα κύτταρα αδυνατούν να αξιοποιήσουν σωστά την ορμόνη ινσουλίνη για τη ρύθμιση των επιπέδων του σακχάρου.

Αυτός ο συνδυασμός είναι ανησυχητικός και πρέπει να ληφθεί υπόψη αφού όπως προκύπτει από τα  νέα  ερευνητικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μελέτης του Διαβήτη (EASD) στο Βερολίνο είναι «καμπανάκι» για τις πρώιμες ενδείξεις εκδήλωσης της πάθησης.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept