Μεγάλη προσοχή! Μην αγνοείται ποτέ αυτά τα σημάδια! Δείχνουν ότι τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σας είναι πολύ υψηλά.

Έχετε παρατηρήσει αυτά τα συμπτώματα; Αν ναι, μην διστάσετε να επισκεφτείτε το γιατρό σας το συντομότερο δυνατό.

365

Η υπεργλυκαιμία είναι μια σιωπηρή κατάσταση στην οποία θα πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή. Αν δεν αντιμετωπιστεί γρήγορα, μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη. Εξαιτίας αυτού, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα συμπτώματα, τα οποία θα καλυφθούν σε αυτό το άρθρο.
Η ζάχαρη που βρίσκεται στο αίμα μας πρέπει να διατηρείται μεταξύ 70 και 110 mg / dL για να αξιοποιήσει στο έπακρο τα οφέλη της, χωρίς αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία.
Ένα υψηλό επίπεδο σακχάρου στο αίμα ονομάζεται υπεργλυκαιμία και μπορεί να προκαλέσει βλάβη σε διάφορα όργανα. Στη συνέχεια το σάκχαρο του αίματός σας είναι πάνω από 180 mg / dL και διαγιγνώσκεται ως σακχαρώδης διαβήτης. Είναι σημαντικό να διατηρείτε αυτήν την κατάσταση υπό αυστηρή ιατρική παρακολούθηση, καθώς μπορεί να προκαλέσει πολλές επιπλοκές.

Τι είναι η υπεργλυκαιμία;
Η υπεργλυκαιμία είναι όταν το επίπεδο σακχάρου στο αίμα σας είναι πάνω από 140 mg / dL. Αυτή η κατάσταση μπορεί να συμβεί για έναν από τους δύο συγκεκριμένους λόγους:

Το πάγκρεας έχει προβλήματα στη δημιουργία της σωστής ποσότητας ινσουλίνης, της ορμόνης που είναι υπεύθυνη για τη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.
Το σώμα σας δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει σωστά την ινσουλίνη.
Και στις δύο περιπτώσεις, είναι σημαντικό να επισκεφτείτε έναν γιατρό για να μάθετε ποια φάρμακα χρειάζεστε, να μάθετε για τις απαραίτητες αλλαγές στη διατροφή σας και την ποσότητα της άσκησης που θα πρέπει να κάνετε.

Σημάδια ότι τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σας είναι πολύ υψηλά:

Η υπεργλυκαιμία είναι δύσκολο να ανιχνευθεί αν δεν δώσετε την απαραίτητη προσοχή, αλλά πάντα υπάρχουν συμπτώματα. Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να κάνετε ιατρική εξέταση κάθε 6 μήνες για να πάρετε μια έγκαιρη διάγνωση για οποιεσδήποτε αλλαγές συμβαίνουν με το σώμα σας.

Μια εξέταση σακχάρου στο αίμα είναι συνήθως πολύ φτηνή και απλή. Μια μικρή ποσότητα αίματος θα ληφθεί και αυτό είναι όλο. Σε κάθε περίπτωση, τα συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε είναι:

1. Πολυδιψία
νερό, κανάτα- σημάδια ότι τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σας είναι πολύ υψηλά
Αυτή είναι μια κατάσταση όπου υπάρχει επείγουσα και υπερβολική ανάγκη να πίνετε νερό, συνοδευόμενη γενικά από την αίσθηση της ξηροστομίας. Είναι σημαντικό να πίνετε τόσο νερό όσο χρειάζεστε, δεδομένου ότι είναι ο τρόπος με τον οποίο το σώμα επιδιώκει να ρυθμίσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Ωστόσο, πρέπει να θυμάστε ότι το πρόβλημα θα συνεχιστεί μέχρι να ομαλοποιήσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας. Για να βοηθήσετε, συμπεριλάβετε κάποια αθλητική δραστηριότητα μέσα στην ημέρα σας και λάβετε φάρμακα όπως υποδείχθηκε από το γιατρό σας.

2. Δερματικές βλάβες, από τα σημάδια ότι τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σας είναι πολύ υψηλά
Η υπερβολική ζάχαρη στο αίμα σας μπορεί να προκαλέσει εμφάνιση δερματικών βλαβών, καφέ χρωματιστά σημάδια στα πόδια, ερυθρότητα του προσώπου και ξηρό δέρμα. Τα νύχια, οι παλάμες και τα πέλματα των ποδιών σας μπορούν επίσης να γίνουν κίτρινα.

Εάν παρατηρήσετε ότι εμφανίζονται μώλωπες και φαίνεται να διαρκούν πολύ περισσότερο από το κανονικό, επισκεφθείτε το γιατρό σας το συντομότερο δυνατόν. Μην αγνοείτε αυτά τα συμπτώματα, επειδή θα μπορούσαν να βλάψουν τα αιμοφόρα αγγεία σας.

3. Μεταβολές της διάθεσης:

Η υπεργλυκαιμία μπορεί να προκαλέσει πολλές αλλαγές στη διάθεσή σας, όπως ευερεθιστότητα ή κατάθλιψη. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μια τάση να γκρινιάζουν ή έχουν πιο επιθετικό χαρακτήρα, αλλά αν δεν είναι κάτι κοινό για σας, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σύμπτωμα.

Θυμηθείτε ότι τα συναισθήματα εξαρτώνται από τις χημικές διεργασίες στον εγκέφαλο και αυτές οι διαδικασίες επηρεάζονται από τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

 

4. Αδυναμία και υπνηλία
Λόγω του γεγονότος ότι τα κύτταρα δεν είναι σε θέση να απορροφήσουν αποτελεσματικά το σάκχαρο του αίματος, τα επίπεδα ενέργειας θα εξαντληθούν. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα:

Αδυναμία
Εξαιρετική αίσθηση κόπωσης
Υπνηλία
Λιποθυμία
Για να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα είναι σημαντικό να τρώτε αρκετά φρέσκα λαχανικά για να πάρετε βιταμίνες και μέταλλα υψηλής ποιότητας. Εάν το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό, ο γιατρός σας μπορεί να σας παράσχει συμπληρώματα.

5. Αργή επούλωση τραυμάτων
Η υπεργλυκαιμία προκαλεί σοβαρή αλλαγή στην πήξη του αίματος. Αυτό με τη σειρά του προκαλεί πρόβλημα στην ταχύτητα με την οποία θεραπεύονται οι πληγές. Αυτή η αλλαγή μπορεί επίσης να προκαλέσει εμφάνιση αιματωμάτων ή μώλωπες.

Εάν παρατηρήσετε ότι οι πληγές χρειάζονται πολύ χρόνο για να σταματήσει η αιμορραγία και δεν θεραπεύονται τόσο γρήγορα όσο κανονικά, πρέπει να το αντιμετωπίσετε. Μόλις αποκτήσετε τον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σας, αυτό θα πάψει να αποτελεί πρόβλημα.

6. Προβλήματα με την όρασή σας
όραση, μάτια- σημάδια ότι τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σας είναι πολύ υψηλά
Μικρές φλέβες και αγγεία στον αμφιβληστροειδή, την ωχρά κηλίδα και το οπτικό νεύρο μπορούν να παρουσιάσουν σημεία βλάβης εξαιτίας της υπεργλυκαιμίας. Μεταξύ των προβλημάτων που μπορεί να προκαλέσει αυτή η ζημιά είναι:

Θολή όραση.
Σκούρα σημεία στο οπτικό σας πεδίο.
Πόνος γύρω από τα μάτια.
Δυσκολία εστίαση σε κοντινά αντικείμενα στο πλάι της περιφερειακής όρασης.
Οι τακτικές επισκέψεις σε έναν οφθαλμίατρο μπορεί να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε αυτά τα προβλήματα και να σταματήσετε να υπερβαίνετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας.

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept