Μειώστε τα ποσοστά του διαβήτη τύπου 2 πίνοντας αυτούς του χυμούς

190

Ο διαβήτης είναι μια χρόνια πάθηση που εμφανίζεται όταν το σώμα δεν μπορεί να παράξει επαρκή ποσότητα ινσουλίνης ή δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει την ινσουλίνη. Η ινσουλίνη είναι μια ορμόνη που παράγεται στο πάγκρεας και είναι απαραίτητη για τη μεταφορά της γλυκόζης (σάκχαρο) από το αίμα στο εσωτερικό των κυττάρων του σώματος, όπου χρησιμοποιείται για ενέργεια. Όταν η ινσουλίνη λείπει ή δεν λειτουργεί σωστά, τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα αυξάνονται. Η διάγνωση του διαβήτη γίνεται με εξετάσεις αίματος που δείχνουν τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Με την πάροδο του χρόνου, τα υψηλά επίπεδα του σακχάρου στο αίμα (φαινόμενο που ονομάζεται υπεργλυκαιμία) μπορούν να προκαλέσουν βλάβη σε πολλούς ιστούς του σώματος, οδηγώντας σε εκφυλιστικές και επικίνδυνες για τη ζωή επιπλοκές.

Διαβήτης τύπου 22
Ο διαβήτης τύπου 2 είναι ο συχνότερος τύπος διαβήτη. Εμφανίζεται συνήθως στους ενήλικες, αλλά πλέον εμφανίζεται με μεγαλύτερη συχνότητα στα παιδιά και τους εφήβους. Στον διαβήτη τύπου 2, το σώμα μπορεί να παράξει ινσουλίνη, αλλά παρουσιάζει αντίσταση σε αυτή, με αποτέλεσμα η ινσουλίνη να μην μπορεί πλέον να λειτουργήσει σωστά. Με την πάροδο του χρόνου, τα επίπεδα της ινσουλίνης ενδέχεται να πέσουν τόσο χαμηλά, ώστε να μην είναι πλέον αποτελεσματικά. Τόσο η αντίσταση στην ινσουλίνη, όσο και τα χαμηλά επίπεδα ινσουλίνης οδηγούν σε υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα στον διαβήτη τύπου 2.

Σε αντίθεση με τα άτομα με διαβήτη τύπου 1, τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 ενδέχεται να μην χρειάζονται καθημερινή αγωγή με ινσουλίνη για να επιβιώσουν. Η βασική θεραπεία για τον διαβήτη τύπου 2 περιλαμβάνει την υιοθέτηση ενός υγιεινού προγράμματος διατροφής, την αυξημένη σωματική δραστηριότητα, τη διαχείριση του σωματικού βάρους και τη λήψη αντιδιαβητικών φαρμάκων, εφόσον απαιτείται. Για τον έλεγχο των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα, διατίθενται πολλά χάπια ή δισκία, καθώς και ενέσιμες θεραπείες, συμπεριλαμβανομένης της ινσουλίνης, εφόσον χρειάζεται, για τα άτομα με διαβήτη τύπου 2.

Αν και οι άνθρωποι που πάσχουν από διαβήτη, θα πρέπει να βρίσκονται υπό την παρακολούθηση κάποιου γιατρού προκειμένου να είναι βέβαιοι ότι όλα βαίνουν καλώς, ιδιαίτερα χρήσιμες είναι και ορισμένες φυσικές θεραπείες που μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να βοηθήσουν στον έλεγχο του διαβήτη. Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για το διαβήτη τύπου 2 και θα σας παρουσιάσουμε θεραπείες που θα μπορέσουν να προωθήσουν την παραγωγή ινσουλίνης. Αν αυτή είναι η περίπτωσή σας, ίσως κάποιοι από τους παρακάτω χυμούς να σας βοηθήσουν.

Χυμός με σπανάκι, καρότο και σέλινο για τον έλεγχο του διαβήτη τύπου 2

Αυτός ο χυμός συνδυάζει τις ιδιότητες του σπανακιού, των καρότων και του σέλινου για να βοηθήσει τους ανθρώπους που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2.

Οφέλη:

Το καρότο είναι μια τροφή πλούσια σε κάλιο, απαραίτητη για την εξισορρόπηση των επιπέδων νατρίου – πολύ συχνά συσχετίζεται με την υπέρταση (υψηλή πίεση του αίματος). Αυτή η τροφή ρυθμίζει επίσης το αίμα και βοηθά στην πρόληψη προβλημάτων όρασης σε ανθρώπους που πάσχουν από διαβήτη. Μάθετε περισσότερα στην έρευνα των Δρ. Bennet et. al εδώ.

Το σπανάκι από την πλευρά του περιέχει ασβέστιο, βήτα καροτίνη και βιταμίνες Α και C, που παρέχουν πολλαπλά οφέλη στην υγεία συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του σακχάρου στο αίμα. Το σέλινο περιέχει κάλιο και μαγνήσιο τα οποία προσφέρουν σημαντικά οφέλη στο καρδιαγγειακό σύστημα. Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πράσινα μήλα, τα οποία θα μειώσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα χάρη στην περιεκτικότητά τους σε μηλικό οξύ.
Υλικά

3 χούφτες σπανάκι
2 κλωναράκια σέλινο
1 καρότο
1 πράσινο μήλο
1 αγγούρι (προαιρετικά)
Οδηγίες

Καθαρίζετε και ξεφλουδίζετε το μήλο και το καρότο. Στη συνέχεια, τα τοποθετείτε στο μπλέντερ και τα αναμειγνύετε με τα υπόλοιπα υλικά. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο νερό για να διευκολύνετε περισσότερο την ανάμειξή τους.

Χυμός με λαχανάκια Βρυξελλών και φρέσκα φασολάκια

Όπως ακριβώς και ο παραπάνω χυμός, αυτό το ρόφημα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και στη μείωση της πίεσης του αίματος.

Οφέλη:

Τα λαχανάκια Βρυξελλών και τα φρέσκα φασολάκια είναι πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία και σε βιταμίνη Β6 που είναι απαραίτητα για τη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Και τα δυο υλικά αποτελούν επίσης μια φυσική πηγή φυτικής ινσουλίνης. Διαβάστε σχετική έρευνα εδώ.

Υλικά

10-12 λαχανάκια Βρυξελλών
2 κούπες φρέσκα φασολάκια
1 λεμόνι, χωρίς τη φλούδα του
1 αγγούρι (προαιρετικά)
Οδηγίες

Καθαρίζετε καλά όλα τα υλικά και τα αναμειγνύετε σε ένα μπλέντερ μαζί με λίγο νερό για να διευκολύνετε την ανάμειξή τους.

Σας προτείνουμε να πίνετε καθημερινά οποιονδήποτε από τους παραπάνω χυμούς με άδειο στομάχι για να μειώσετε το διαβήτη τύπου 2.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept