Διαβήτης: Έρευνα αποκαλύπτει ότι η vegan διατροφή βελτιώνει την έκκριση ινσουλίνης

376

Εκατομμύρια άνθρωποι με διαβήτη πρέπει να κάνουν μια χορτοφαγική δίαιτα για να απαλλαγούν από τη νόσο.

Μια υγιής, βασισμένη στα λαχανικά διατροφή μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, είτε ακόμη και να απαλλάξουν τους ασθενείς από τη νόσο. Μια ανάλυση προηγούμενων μελετών έδειξε ότι η χορτοφαγική δίαιτα είχε σημαντικά οφέλη στη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2 και βελτίωσε την παραγωγή ινσουλίνης.

Νέα έρευνα, ανέφερε ότι διατροφή με βάση φυτικές πηγές μπορεί να βελτιώσει την έκκριση ινσουλίνης και ικρετίνης σε ανθρώπους με διαβήτη 2.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Nutrients.

Η Hana Kahleova, δήλωσε ότι η έρευνα προσφέρει ελπίδα ότι μια λύση μπορεί να είναι εύκολα προσβάσιμη-η τροφή στο πιάτο.

Κατά τη διάρκεια 16 εβδομάδων, συμμετέχοντες είτε έφαγαν veggie burgers με βάση το τόφου είτε burgers με κρέας, που αποτελούνταν από την ίδια ποσότητα αναλογίας θερμίδων και θρεπτικών.

Ερευνητές αναφέρουν ότι τα tofu burgers ενίσχυσαν την έκκριση ινσουλίνης μετά το γεύμα περισσότερο από το άλλο burger. Το vegan γεύμα, επίσης βελτίωσε την λειτουργία βήτα- κυττάρων που συνθέτουν, κρατούν και απελευθερώνουν ινσουλίνη.

Αυτό είναι σημαντικό, επειδή ο διαβήτης φυσιολογικά βλάπτει τη λειτουργία κυττάρων- βήτα σε ανθρώπους με την πάθηση.

Αντίθετα, η ινκρετίνη βοηθά να αυξηθεί η έκκριση ινσουλίνης ενώ οι άνθρωποι τρώνε και μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης.

Η νέα έρευνα στηρίζει περσινή μελέτη 16 εβδομάδων που έδειξε ότι διατροφή με βάση φυτικές πηγές μπορεί να βελτιώσει την αντίσταση στην ινσουλίνη και τη λειτουργία βήτα -κυττάρων σε υπέρβαρους ενήλικες.

Άλλες έρευνες δείχνουν ότι η vegan διατροφή μπορεί ακόμα να αναστρέψει τον διαβήτη 2.

Η Kahleova δήλωσε ότι τα αποτελέσματα προστίθενται σε ενδείξεις ότι διατροφή με βάση φυτικές πηγές θα πρέπει να θεωρηθεί αγωγή πρώτης γραμμής στον διαβήτη 2.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept