Τι επίδραση έχουν τα όσπρια στο επίπεδο γλυκόζης αίματος

177

Στις μέρες μας, περίπου 130 εκαταμμύρια άτομα στον κόσμο πάσχουν από Διαβήτη Τύπου 2 και κάθε χρόνο ο αριθμός αυτός μεγαλώνει. Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή παίζει ίσως τον πιο σημαντικό ρόλο, όχι μόνο στην πρόληψη ώστε να μην αναπτυχθεί ο Διαβήτης αλλά και στην αντιμετώπισή του εάν κάποιος πάσχει από Διαβήτη Τύπου 2.

Τα φυτοχημικά συστατικά που περιέχουν τα όσπρια προστατεύουν από την πιθανότητα εμφάνισης στεφανιαίας νόσου και σακχαρώδη διαβήτη κατά 35%.
Από όλα τα όσπρια οι φακές μειώνουν τον κίνδυνο κατά 33% σε συχνότητα, μόλις, με μια μερίδα την εβδομάδα.
Τα όσπρια, μπορούν να επιβραδύνουν την πέψη και την απελευθέρωση των σακχάρων που βρίσκονται στο άμυλο στην κυκλοφορία του αίματος, μειώνοντας τελικά τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, δήλωσε η δρ. Duncan, και πρόσθεσε:

«Αυτή η βραδύτερη απορρόφηση σημαίνει ότι δεν βιώνετε μια απότομη αύξηση της γλυκόζης στο αίμα. Η ύπαρξη υψηλών επιπέδων γλυκόζης για αρκετό χρονικό διάστημα μπορεί να οδηγήσει σε κακή διαχείριση της γλυκόζης στο αίμα, που είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα του διαβήτη τύπου 2. Επί της ουσίας, με το να τρώτε φακές μειώνετε αυτό τον κίνδυνο».

«Οι φακές περιέχουν συστατικά που αναστέλλουν τα ένζυμα, τα οποία εμπλέκονται στην απορρόφηση της γλυκόζης και οι ίνες που περιέχονται σε αυτά τα τρόφιμα μπορούν να ενθαρρύνουν την παραγωγή κάποιων λιπαρών οξέων, που μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην μείωση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα», διευκρίνισε η δρ. Duncan.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο του 2018 στην επιστημονική επιθεώρηση The Journal of Nutrition.

Πηγή: iatropedia.gr

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept