Τσάι και διαβήτης: Πόσο πρέπει να πίνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο

596

 

Ακόμη και οι άνθρωποι με φυσιολογικά επίπεδα σακχάρου στο αίμα σε κατάσταση νηστείας, έχουν μεγάλη πιθανότητα κάποια στιγμή να εμφανίσουν σακχαρώδη διαβήτη, εάν το σάκχαρο τους 2 ώρες μετά το φαγητό είναι παθολογικό. Ιδιαίτερα όμως οι διαβητικοί, πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, επειδή κινδυνεύουν από  αθηροσκλήρωση.

Η κυριότερη επιπλοκή του διαβητικού ασθενούς είναι η αγγειοπάθεια, δηλαδή η εμφάνιση ή η ταχεία εξέλιξη της αθηροσκλήρωσης. Γι’ αυτό έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να πάθουν έμφραγμα του μυοκαρδίου ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η πρόληψη σώζει και σύμφωνα με επιστημονική ομάδα, οι διαβητικοι θα πρέπει σε αυτό το πλαίσιο της πρόληψης να βάλουν τη συστηματική κατανάλωση τσαγιού. Σύμφωνα με ερευνητές του  Πανεπιστημίου του Σίδνεϋ, όσοι πίνουν καθημερινά 3-4 φλιτζάνια καφέ, έχουν 25% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν σακχαρώδη διαβήτη σε σύγκριση με όσους δεν πίνουν καφέ.

Οι ερευνητές ανέλυσαν 18 προηγούμενες μελέτες για πάνω από 450.000 άτομα και το πώς τα ζεστά ροφήματα συνδέονται με τον διαβήτη. Παράλληλα, το  το πράσινο και το μαύρο τσάι περιέχουν συστατικά, τα οποία αυξάνουν τη δράση της ινσουλίνης.

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept