Χρήσιμο το Skype σε εφήβους με διαβήτη 1!

133

skype
Η χρήση του Skype θα μπορούσε να είναι ευεργετική για τη βελτίωση του ελέγχου της γλυκόζης του αίματος μεταξύ των εφήβων με διαβήτη τύπου 1, διαπιστώνει μία μελέτη.
Το Skype -ένα προϊόν λογισμικού που παρέχει τη δυνατότητα βιντεοκλήσης για υπολογιστές, tablets και smartphones – εκτιμήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου Υγείας και Επιστημών του Όρεγκον, στο Πόρτλαντ.
Ενενήντα (90) έφηβοι ηλικίας μεταξύ 12 και 18 και τουλάχιστον ένας φροντιστής επιλέχθηκαν τυχαία για να λάβουν Οικογενειακή Συστηματική Συμπεριφοριστική Θεραπεία για άτομα με Διαβήτη, είτε σε κλινική είτε μέσω Skype.
Η Οικογενειακή Συστηματική Συμπεριφοριστική Θεραπεία για άτομα με Διαβήτη μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τον γλυκαιμικό έλεγχο, με τη βελτίωση της επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια, αλλά η πρόσβαση σε εκπαιδευμένους θεραπευτές μπορεί να είναι αδύνατη σε ορισμένες αγροτικές περιοχές.
 
Δέκα συνεδρίες
Δέκα (10) θεραπευτικές συνεδρίες ολοκληρώθηκαν από τους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 12 εβδομάδων, με  αλλαγές στον γλυκαιμικό έλεγχο με συγκρίσεις πριν και μετά τη μελέτη.
Η μέση ηλικία των συμμετεχόντων ήταν 15,04 χρόνια, ενώ το 55% ήταν άνδρες και το
87,8% ήταν λευκοί. Το συνολικό ποσοστό εγκατάλειψης της μελέτης ήταν 21%.
Ο επικεφαλής συγγραφέας Michael Harris  επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ της Οικογενειακής Συστηματικής Συμπεριφοριστικής Θεραπείας για άτομα με Διαβήτη σε κλινική ή μέσω Skype, αλλά υπήρχαν μεγάλες βελτιώσεις στην τήρηση και τον γλυκαιμικό έλεγχο πριν και μετά την παρέμβαση. Αυτό συνεχίστηκε 3 μήνες αργότερα, κατά την παρακολούθηση.
«Τα ευρήματα από τη μελέτη αυτή δεν συνεπάγονται ότι η  κλινικοί γιατροί θα πρέπει να παραδίδουν Οικογενειακή Συστηματική Συμπεριφοριστική Θεραπεία για άτομα με Διαβήτη μόνο μέσω τηλεδιάσκεψης», δήλωσε ο Harris. «Ωστόσο, τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι για τις οικογένειες που ζουν σε πιο απομακρυσμένα μέρη, οι συνεδρίες τηλεδιάσκεψης μπορούν να αντικαταστήσουν τις κλινικές συνεδρίες πρόσωπο με πρόσωπο».
 
ΠΗΓΗ: Diabetes.co.uk

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept