Προβιοτικό θα αντικαταστήσει την ινσουλίνη στη θεραπεία του διαβήτη;

148

insoulini2_510982672
Ερευνητές κατασκεύασαν στέλεχος γαλακτοβάκιλλου, ενός κοινού προβιοτικού στο ανθρώπινο έντερο, ώστε να εκκρίνεται μια πρωτεΐνη, που ονομάζεται Glucagen – πεπτιδίο 1 (GLP-1).
Η χορήγησή του έγινε σε αρουραίους με υπεργλυκαιμία (ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του διαβήτη) για 90 ημέρες. Έτσι, ανακαλύφθηκε ότι οι αρουραίοι που έλαβαν το κατασκευασμένο προβιοτικό είχαν έως και 30% χαμηλότερα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.
Επίσης, αν και η θεραπεία αντικαθιστά την ικανότητα της ινσουλίνης σε διαβητικούς αρουραίους, οι ερευνητές δεν εντόπισαν καμία μεταβολή στα επίπεδα γλυκόζης του αίματος, όταν χορηγήθηκε σε υγιείς αρουραίους.
Η μελέτη αυτή είναι η αρχή, προκειμένου να δοκιμαστούν υψηλότερες δόσεις, ώστε να δούμε αν μπορεί να επιτευχθεί ολοκληρωμένη θεραπεία για τον άνθρωπο, δήλωσε ο John March, καθηγητής του College of Agriculture and Life Sciences.
Φανταστείτε, λοιπόν, ένα χάπι που θα βοηθά τον άνθρωπο στον έλεγχο του διαβήτη με την ινσουλίνη του ίδιου του οργανισμού, παίρνοντας μόνο ένα κάθε πρωί!
 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept