Ερείκουσα – Μύθοι και πραγματικότητες

326

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει επισκεφτεί δύο φορές το βορειότερο τμήμα της ελληνικής επικράτειας, τη νήσο Ερείκουσα,που απέχει περίπου τριάντα λεπτά με ταχύπλοο από την Κέρκυρα.

Οι κακές γλώσσες τόσο στο νησί των Φαιάκων, όσο και στην Αθήνα, διέδιδαν, ότι η Ερείκουσα μετατρέπεται από φίλους – επιχειρηματίες του Τσίπρα σε … Μόντε Κάρλο.

Οι ίδιες φήμες ήθελαν τον πρωθυπουργό ανακατεμένο με διάφορα επενδυτικά συμφέροντα για το νησί, το οποίο διαθέτει δύο υπέροχες παραλίες, ένα σχετικά καλό λιμάνι και μερικές καλές ταβέρνες μετρημένες στα δάχτυλα.

Φυσικά, η Ερείκουσα δεν πρόκειται να γίνει Μόντε Κάρλο ούτε σε … τρεις αιώνες(!) και ο  Έλληνας πρωθυπουργός δεν έχει καμία σχέση με τις φήμες που τον θέλουν «συνεταίρο» με Ιταλούς και Αλβανούς επιχειρηματίες.

Ο Τσίπρας μπορεί να είναι υπεύθυνος και ανακατεμένος σε πολλά, αλλά σίγουρα, δεν είναι στην Ερείκουσα.

Και εξηγούμαι: μπορεί να κυματίζουν δύο πελώριες ελληνικές σημαίες στο λιμάνι του νησιού, αλλά η δραστηριότητα τριών Αλβανών- που μένουν εκεί εδώ και 25 χρόνια, κρατάει ζωντανό το νησί και είναι η μοναδική τουριστική υποδομή (εστιατόρια, ταβέρνες) της Ερείκουσας, που λίγο πολύ είναι στην ίδια μοίρα με εκατοντάδες ελληνικά νησιά.

Ο Πάνος Καμμένος φρόντισε να σταλεί εκεί στρατιωτικός γιατρός. Δεν υπάρχουν νιάτα – έχουν φύγει στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό. Στη διάρκεια του χειμώνα παραμένουν στο όμορφο νησί περίπου 60 ηλικιωμένοι.

Η τροφοδοσία είναι πολύ δύσκολη και γίνεται κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες με καΐκια. Δύο φορές το μήνα!!!

 

Είναι ευτύχημα ότι οι τρεις Αλβανικής καταγωγής επιχειρηματίες ενδιαφέρονται περισσότερο από τις ελληνικές αρχές για την επιβίωση αυτού του Βόρειου τμήματος της ελληνικής επικράτειας.

Λεπτομέρεια: δεν υπάρχει καμία έκπτωση στο ΦΠΑ της περιοχής αν και αποτελεί ακριτικό σημείο στον ελληνικό χάρτη. Ευτυχώς στην παραλία εργάζονται ένας …Πακιστανός, ένας …Αφγανός, οι οποίοι μιλούν ένα μιξάζ από αγγλικά, ελληνικά, αφγανικά και πακιστανικά!!! Πάλι καλά.

Η Ερείκουσα είναι εκπληκτική για διακοπές και σίγουρα, καλά έκανε ο Τσίπρας και την επέλεξε δύο φορές για να κάνει διακριτικές διακοπές με την κα Μπαζιάνα και τα παιδιά του. Σίγουρα, όπως διαπίστωσα δεν γίνονται μεγάλης ή μικρής κλίμακας έργα. Ούτε αφίχθησαν εκεί επενδυτές – φίλοι του Τσίπρα. Δημοσιεύω σήμερα μια σειρά από φωτογραφίες που μου παραχώρησαν οι ντόπιοι μαζί με τις «καθαρές» πληροφορίες που συγκέντρωσα.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept