Ο Μπάγκς Μπάνι ή αλλιώς.…Εγώ!

641

Τον θυμάστε τον Μπάγκς Μπάνι, το γλυκό κουνελάκι που βλέπαμε στην τηλεόραση μικροί;
Έ, κάπως έτσι κυκλοφορώ και εγώ το τελευταίο διάστημα! Με ένα καρότο ανά χείρας, ένα ταπεράκι με σαλάτα και πολλά παξιμάδια! Βλέπετε γλυκούληδες μου, συντρόφια μου διαβητικοί, το καλοκαίρι που έφυγε (σ.σ. εδώ και κάποιους μήνες, ομολογώ), άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια του στην ζυγαριά μου. Εντάξει, δεν με λέω και χοντρό! Γεματούλη ίσως… Αλλά πάντως γλυκούλη – γεματούλη ε;

Τέλος πάντων, η ουσία είναι ότι ο γιατρός μου συνέστησε να κάνω μία χειρουργική επέμβαση στα δόντια μου, να βάλω εμφυτεύματα, γιατί προς το παρόν έχω μεγάλες …κουφάλες στο στόμα, όχι από αυτές που κάθε πρωί, πιάνω στο στόμα μου(!), αλλά από τις άλλες, αυτές που έχω στην κάτω γνάθο και ο γιατρός μου πρότεινε να τις …κλείσω πάραυτα γιατί πονούσαν και δημιουργούσαν συνεχώς κύστες!

Πάω και εγώ λοιπόν την περασμένη εβδομάδα στον Νικολόπουλο, ειδικό στα εμφυτεύματα, που κάνει την διαδικασία εντός δύο ημερών, με σημαντικά ποσοστά
επιτυχίας – μου λένε. Θέλοντας κυρίως, να αποφύγω την πολύμηνη ταλαιπωρία (σ.σ. το στόμα διαβητικού δεν τα πάει και πολύ καλά με τις ανοιχτές πληγές) και επιπλέον, επειδή λόγω υποχρεώσεων σε τηλεόραση και ραδιόφωνο, εγώ δεν μπορώ να μείνω …χωρίς δόντια! Έλα, όμως που το ζάχαρο μου είναι τσιμπημένο!!!

-Τί κάνω γιατρέ μου; του λέω.
– Το… ράβετε αγαπητέ μου, μου απαντά. Από αύριο κιόλας αυστηρή διατροφή με σαλάτες, ψητά και νερόβραστα, ώστε να στρώσουμε το ζάχαρο και τη γλυκοζιωμένη ταχύτατα. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να έρθεις να το κάνουμε».

Όπως καταλαβαίνετε φίλοι μου αγαπημένοι, τέσσερις μέρες τώρα έχω ..πήξει στις σαλάτες όλων των ειδών και των χορταρικών, χόρτα βραστά, κολοκυθάκια, λαχανοκαρότο, μπρόκολο, συνοδεία με αυγά βραστά, κοτόπουλο βραστό, και πολλές, πολλές σούπες!

Κρεατόσουπα, κοτόσουπα, γιουβαρλόσουπα, και όλα τα σε …σούπα!!!
Αφού και η γυναίκα μου, που με παρακολουθεί στενά, και συνεχώς μου βάζει τις φωνές και αρχίζει την μουρμούρα όταν κλέβω κανένα σοκολατάκι από το σαλόνι, έχει μείνει με το στόμα ανοιχτό με την πειθαρχία μου. «Θα το καθαρίσω» της λέω. «Θα το κατεβάσω (σ.σ. το ζάχαρο) και θα διώξω και την …μπάκα μπροστά (σ.σ. κοιλίτσα). Δεν θα το πιστεύεις»!

Με τούτα και με κείνα αγαπημένοι-ες ζαχαρούληδες μου, θέλω να σας πω ότι άρχισα τον δικό μου αγώνα ταχυ-ρύθμισης, που μοιάζει λίγο δύσκολος αλλά όχι ακατόρθωτος. Θα τα καταφέρω! Θα σας ενημερώνω για την πορεία της κατάστασης –θέλω συμπαράσταση- και θέλω και εσείς να προσέχετε για να έχετε!

Φιλιά και από τον Αστερίξ, που με κοιτάζει με απορία να μασουλάω ..πράσινα φύλλα!
Πάνε οι… χρυσές εποχές με πιτόγυρο και σουβλάκι κάθε βράδυ….

Hasta la proxima… Keep in touch! Τα λέμε σύντομα….

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept