Ο Αστερίξ, το λάχανο και εγώ…

222

Είμαστε το μεγαλύτερο κόμμα στην Ελλάδα. Ένα γλυκό κίνημα με 1.200.000 μέλη. Μας λένε «ζαχαρούληδες» και «γλυκούληδες» αλλά όταν θυμώσουμε τύφλα να έχει … ο Κόναν ο Βάρβαρος!

Επειδή ο διαβήτης διεγείρει το νευρικό σύστημα, καλό είναι να είμαστε πάντα ρυθμισμένοι και να συγκρατούμε τα νεύρα μας. Έτσι, δεν φθείρουμε το νευρικό σύστημά μας και δεν χτυπάει κόκκινα ο μετρητής μας.

Σε αυτό το  σημείωμα, θέλω να πω σε όλους τους φίλους που έχουν ζάχαρο πάνω από 1.20-1.30 και δεν πάνε στον διαβητολόγο – ενδοκρινολόγο, ότι … κάνουν χαρακίρι. Πιστεύουν (και αυτό είναι ανοησία) ότι κάνοντας λίγη δίαιτα ή με κάποια ματζούνια ή έστω με φάρμακα που δεν τα δίνει ο γιατρός, ότι θα επιστρέψουν σε χαμηλά – φυσιολογικά επίπεδα και δεν θα χρειαστεί παρακολούθηση από διαβητολόγο και ινσουλίνη. Νομίζουν ότι η «ορμόνη της ζωής», δηλαδή η ινσουλίνη είναι κάτι σαν δηλητήριο. Και παρακάμπτοντας τη σωστή αγωγή, οδηγούνται σε χρόνιες και εκτεταμένες φθορές της καρδιάς, των νεφρών και των ματιών τους. Μόλις δείτε μία – δύο – τρεις φορές πάνω από 1.20 -1.30, πηγαίνετε αμέσως στο διαβητολόγο και ελέγξτε τη γλυκοζυλιωμένη.

ΥΓ. Πρέπει να ομολογήσω ότι το τελευταίο καιρό λίγο κρασάκι τα βράδια, κάποια γλυκάκια bitter και κάποιες υπερβολές στο ψωμί ανέβασαν τη δική μου γλυκοζυλιωμένη στο 8,2. Έτσι έχω πέσει στο λάχανο και παριστάνω το λαγουδάκι, δίπλα στον Αστερίξ που περιμένει μεζέ αλλά… τι να του δώσω; Ο μπαγάσας είναι κατά των λαχανικών και γενικά των σαλατών; Προτιμά τα μεζεκλίκια. Και εγώ! Αλλά, πρέπει οπωσδήποτε να το ρίξω. Φιλιά Πολλά. Ο «Θείος»!

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept