Τί ωραία να σου χαμογελά ξανά ο μετρητής σου!!

555

Είχα καιρό αλήθεια να νιώσω ότι «πάω καλά» με το ζάχαρο μου… Μετά την τελευταία επίσκεψη μου στον οδοντίατρο με αφορμή τα εμφυτεύματα και τις οδηγίες για διατροφικές αλλαγές που έλαβα προκειμένου να ρυθμιστεί το σάκχαρο μου ώστε να μπορέσω να φυτέψω δόντια, έχω περάσει «ζόρικες» στιγμές!

Όπως τα υπολόγιζα τις προάλλες, πρέπει να έχω καταναλώσει καμία δεκαριά στρέμματα από λαχανόκηπους και κάθε λογής πρασινάδες! Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό! Μπορεί τα δόντια μου ακόμη να μην τα έφτιαξα, αλλά δεν φταίει το ζάχαρο γι αυτό! Αυτό ρυθμίστηκε! Ναι, καλά ακούσατε αγαπημένοι μου φίλοι! Λίγο βλέπεις η …χλωροφύλλη που τα σάρωσε όλα μέσα μου (όχι δεν ήρθε η ώρα …ΠΑΣΟΚ ακόμη),  λίγο ότι το έραψα και εγώ το ρημάδι το στόμα και δεν έκανα βραδινές βουτιές στα σοκολατάκια και ότι γλυκό έβρισκα μπροστά μου, έ,  κάπως έτσι ήρθε η ισορροπία. Για να είμαι ειλικρινής όμως, η θεαματική αλλαγή στον μετρητή μου ήρθε ως αποτέλεσμα της αλλαγής του θεραπευτικού σχήματος ινσουλίνης που παίρνω.

Για πολύ καιρό, μολονότι ο διαβήτης μου ήταν «ανισόρροπος», πότε  250, πότε 280, αλλά πάντως όχι εκεί που θα έπρεπε, εγώ αρνιόμουν πεισματικά να αλλάξω την βολή μου! Δηλαδή την ινσουλίνη μου. Όταν έβλεπα τσιμπημένες τιμές, απλώς έκανα λίγη ινσουλίνη παραπάνω… (σ.σ. για χρόνια ακολουθούσα θεραπεία με στυλό που περιείχε μείγμα ινσουλίνης βραδείας κ ταχείας δράσης).

«Είσαι πρωτόγονος» μου έλεγε η γυναίκα μου, «έχουν βγει τόσες νέες θεραπείες, πρέπει να πας στον γιατρό σου, να σου πει τι πρέπει να κάνεις», έλεγε και ξανάλεγε, αλλά εγώ , λίγο η καθημερινότητα με την δουλειά, λίγο η διστακτικότητα απέναντι στο νέο (δεν κάνω εύκολα αλλαγές σε φάρμακα και σε ….γυναίκες, sic) το ανέβαλλα.

Μέχρι που μία μέρα, η Μαρία, βλέποντας με να…. οργώνω λαχανόκηπους σε κάθε γεύμα και να ταλαιπωρώ την ψυχή μου προσπαθώντας να ρυθμίσω το ζάχαρο, έκανε το απλό: Πήγε στον γιατρό μου, του εξήγησε την κατάσταση και επέστρεψε με οδηγίες για ένα νέο θεραπευτικό σχήμα που συνδυάζει την χρήση της ταχείας δράσης ινσουλίνης πριν  από κάθε γεύμα και μία ένεση το βράδυ πριν τον ύπνο με μία ινσουλίνη εξαιρετικά αργής δράσης που στόχο έχει να κρατά μία minimum ποσότητα ινσουλίνης στον οργανισμό ώστε να μην ξυπνώ το πρωί με υψηλές τιμές!

Πρέπει να σας πω ότι αρχικά ήμουν επιφυλακτικός, αλλά από την πρώτη μέρα που δοκίμασα το νέο πρόγραμμα, είδα ξανά τιμές στον μετρητή μου, που άρχιζαν με το 1… 120, 140, 150 (μετά το φαγητό)!  Πράγματα άγνωστα σε μένα!!! Ήταν τέτοια η έκπληξη μου, δεν το πίστευα! Ο μετρητής  μου χαμογελούσε ξανά, μετά από πολύυυυυ καιρό! Πραγματικά σας το λέω, ένιωσα υπέροχα! Και όχι, δεν σταμάτησα να τρώω σαλάτες αλλά πλέον δεν φοβόμουν να καταναλώσω και λίγο ψωμάκι βρε αδερφέ! Να φανταστείτε ότι την προηγούμενη εβδομάδα ήρθε στο σπίτι μας (όχι μόνο του βέβαια, εγώ το έφερα), ένα κουτί με δίπλες και μελομακάρονα, έτσι για το καλό, για τις γιορτές που έρχονται τον …άλλο μήνα! Ε, τώρα να σας πω ότι αντιστάθηκα; Όχι. Απλώς, ενώ κάτω από άλλες συνθήκες, εγώ και τα μελομακάρονα θα μιλούσαμε …με τα μάτια μας μόνο, αυτή την φορά ήρθαμε πιο κοντά….  Τόσο κοντά που ήχοι βαθιάς απόλαυσης (σ.σ. βογκητά) βγήκαν αυθόρμητα από μέσα μου και τρόμαξαν μέχρι και τον Αστερίξ!

Η Μαρία δεν σκιάχτηκε, αυτή κατάλαβε…

Είναι ωραίο, πού και πού να κάνεις και καμία… απιστία με ένα μελομακάρονο χωρίς να νιώθεις ενοχές για τον μετρητή σου… Ειδικά όταν αυτός σου χαμογελά ξανά μετά από τόσο καιρό…

Σας φιλώ γλυκούληδες μου!

Υ.Γ. Μιλήστε με τον γιατρό σας, άν το σάκχαρο σας δεν είναι ρυθμισμένο. Μία μικρή αλλαγή στη θεραπεία ή συστάσεις για την διατροφή σας μπορεί να έχουν αποτέλεσμα… Μην το αμελείτε!

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept