Τομ Χανκς: ‘Εχω διαβήτη γιατί είμαι ηλίθιος…

504

“Είμαι υπεύθυνος για τη διάγνωση μου με διαβήτη, τύπου 2” το 2013 “γιατί ήμουν ηλίθιος με τη διατροφή και το βάρος μου”! εξομολογείται ο Τομ Χάνκς.

Ο 59χρονος είχε αποκαλύψει το 2013, σε εμφάνιση του στο The Late Show with David Letterman, πως έχει διαβήτη Τύπου 2,τονίζοντας προς το κοινό για να επιστήσει την προσοχή τους και να τους προβληματίσει πάνω στο θέμα, πως αν δεν τον είχε διαγνώσει έγκαιρα, θα μπορούσε να εξελιχθεί και να του προκαλέσει τύφλωση, νεφρική ανεπάρκεια έως και ακρωτηριασμό των κάτω άκρων.

Ο πολυβραβευμένος ηθοποιός και λάτρης της Ελλάδας είχε συμπτώματα συχνής ούρησης, διψούσε διαρκώς και ένιωθε εξοντωμένος, τα τρία από τα πρώτα ύπουλα συμπτώματα του διαβήτη.

Πίστευα πως μπορώ να το αποφύγω, με το να πετάω το ψωμάκι από τα burgers μου. Η αλήθεια είναι ότι χρειάστηκαν λίγα περισσότερα από αυτό. Έδινα για χρόνια μάχη με το σάκχαρο, πήγα στο γιατρό και μου είπε “ξέρεις, τις τιμές που είχε το σάκχαρο σου στις εξετάσεις, από όταν ήσουν 36; Λοιπόν, αποφοίτησες! Έχεις διαβήτη Τύπου 2”. Μετά, μου είπε πως είναι κάτι που μπορώ να ελέγξω και τώρα πια, με διαβεβαιώνει ότι αν φτάσω στο επιθυμητό βάρος που μου έχει θέσει, θα απαλλαγώ μια και καλή”. Και κατέληξε λέγοντας: “ αν είχα μια πιο ισορροπημένη διατροφή, όταν ήμουν νεαρός, θα μπορούσα να αποφύγω τα προβλήματα”.

Πηγή:news247.gr

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept