Οι Αυστραλοί τα κατάφεραν! Με εμβόλιο πάταξαν τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας

144

Η Αυστραλία πρόκειται να γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο για την εξάλειψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, ως αποτέλεσμα μίας επιτυχούς εκστρατείας εμβολιασμού ευρείας κλίμακας που ξεκίνησε το 2007 και των βελτιώσεων που έγιναν στο Εθνικό Πρόγραμμα Παρακολούθησης του Τραχήλου.

Σύμφωνα με το Συμβούλιο Καρκίνου της Νέας Νότιας Ουαλίας, η έρευνα που διεξήγαγε δείχνει ότι, εάν διατηρηθεί ο σημερινός ρυθμός παρακολούθησης και εμβολιασμών, η θανατηφόρα ασθένεια είναι πιθανό να εξαλειφθεί μέσα σε 20 χρόνια. Οι επιστήμονες προβλέπουν ότι λιγότερο από έξι ανάμεσα σε 100.000 γυναίκες θα παρουσιάσουν καρκίνο του τραχήλου της μήτρας έως το 2022, με τον αριθμό να μειώνεται περαιτέρω μέχρι το 2035, σε μόλις τέσσερις στις 100.000.

Τα ευρήματα θα παρουσιαστούν λεπτομερώς στη Διεθνή Διάσκεψη για τον HPV –τον ιό των θηλωμάτων– που πραγματοποιείται αυτήν την εβδομάδα στο Σίδνεϊ, με την ελπίδα να ξεκινήσουν παρόμοια προγράμματα σε άλλες χώρες.

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας μπορεί να μην έχει καθόλου συμπτώματα μέχρι να προχωρήσει σε πιο σοβαρή μορφή. Αν και μη ειδικά, τα συμπτώματα του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας μπορεί να περιλαμβάνουν:

-Μη φυσιολογική κολπική αιμορραγία.

-Πόνο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

-Μη φυσιολογικά κολπικά υγρά.

-Πόνο στην πυελική περιοχή.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept