Σημεία και τέρατα στη δίκη της γυναικολόγου που αποκεφάλισε αγέννητο μωρό (ΦΩΤΟ)

3.880

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλούν όσα ακούγονται στη διάρκεια της δίκης της γυναικολόγου η οποία από άγνοια, σκότωσε το μωρό που επρόκειτο να φέρει στον κόσμο. Το σώμα του διαμελίστηκε με αποτέλεσμα το κεφάλι να μείνει στα σπλάχνα της μητέρας του. Αλλά το δράμα, δεν τελειώνει εδώ. Οι δικηγόροι του νοσοκομείου υποστήριξαν ούτε λίγο ούτε πολύ , ότι η γιατρός έκανε καλά τη δουλειά της, αλλά ο τράχηλος της ασθενούς είχε σφίξει τόσο πολύ που σφήνωσε εκεί το κεφάλι του μωρού…

Η ακροαματική διαδικασία συνεχίζεται στην Αγγλία, ενώ εξετάζονται ως μάρτυρες όλοι οι γιατροί που είχαν υπηρεσία εκείνη την ημέρα στο μαιευτήριο  Ninewells στο Νταντί της Σκωτίας.

Η 30χρονη γυναίκα που είχε φθάσει εκεί  με οδύνες τοκετού εμπιστεύτηκε την γυναικολόγο,  Dr Vaishnavy Laxman,  η οποία έκρινε πως έπρεπε να προχωρήσει σε φυσιολογικό τοκετό. Αν και το μωρό είχε πάρει λάθος θέση, έβγαινε με τα πόδια και όχι με το κεφάλι, αντί να κάνει καισαρική, κατά τη συνήθη πρακτική σε αυτές τις περιπτώσεις,  αποφάσισε να τραβήξει το μωρό με αποτέλεσμα να διαμελιστεί.

Η κατηγορούμενη γυναικολόγος

Αναφέρθηκε  στο δικαστήριο οτι η 41χρονη γιατρός, θα μπορούσε να κάνει εκτάκτως τομή. Η  Mona Chard, η οποία ήταν μαία, μέσα το χειρουργείο, δήλωσε ότι είδε τη γιατρό να “τραβάει τα πόδια και τον ομφάλιο λώρο του μωρού και ταυτόχρονα φώναζε στην επίτοκο να σπρώξει” . Αυτή, ήταν και η μοιραία απόφαση για τη ζωή του αγέννητου μωρού, αφού προκάλεσε το διαμελισμό των ποδιών και των χεριών απο τον κορμό ενώ το κεφάλι, ήταν ακόμη στη κοιλιά  της μητέρας του. Η αφήγηση της άτυχης 30χρονης συγκλόνισε το δικαστήριο. Είπε πως δεν πρόκειται ποτέ να συγχωρήσει τη γιατρό, όχι μόνο για όλα όσα συνέβησαν ,αλλά και γιατί της είπε ψέματα, πως το μωρό είχε πεθάνει μετά την επέμβαση.

“Προσπάθησα να κατεβω από το κρεβάτι αλλά με τράβηξαν τρεις φορές και μόλις είπα ότι έπρεπε να βγάλουν το μωρό έξω, προσπάθησαν δύο φορές να κόψουν τον τράχηλό μου και κανείς δεν μου είπε ότι θα το έκαναν .. Δεν υπήρχε αναισθητικό” είπε η άτυχη γυναίκα.Το ανήκουστο όμως ήταν όταν ο δικηγόρος της άλλης πλευράς υποστήριξε ούτε λίγο ούτε πολύ πως τα πράγματα πήραν άσχημη τροπή γιατί είχε σφίξει ο τράχηλος της γυναίκας γύρω από το κεφάλι του εμβρύου.
“Υπήρξε ένα εμπόδιο, κατά τη γέννηση που αποδείχθηκε θανάσιμο”, δήλωσε  κυνικά ο Charles Garside QC, δικηγόρος του Γενικού Ιατρικού Συμβουλίου. “Η Δρ Laxman φέρεται να βγάζει με επιτυχία τα πόδια, τον κορμό και τα γεννητικά όργανά, αλλά ενώ προσπάθησε να βγάλει  το κεφάλι, αυτό, είχε κολλήσει  στον τράχηλο.Η προσπάθεια να χειριστεί το κεφάλι του μωρού να βγει από τον τράχηλο απέτυχε, επειδή, ο τράχηλος είχε συσφίξει πάνω στο κεφάλι του μωρού και παρά τις προσπάθειες που έγιναν για να βοηθήσει, αυτές, οι προσπάθειες απέτυχαν».

Το αδιανόητο: Οι γιατροί, έραψαν το κεφάλι στο σώμα για να το αποχαιρετίσει η μητέρα του πριν γίνει η κηδεία.

ΠΗγή:ibtime.com

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept