Κάηκες από τον ήλιο; Φτιάξε αυτό το μείγμα με μαγειρική σόδα και πες αντίο στο έγκαυμα!

230

Φταίει το αντηλιακό που ήταν χαμηλής προστασίας ή ο υπερβάλλων ζήλος για παιχνίδια στον ήλιο, με αποτέλεσμα να πάθεις έγκαυμα και να πονάς παντού;

Ένα από τα πολλά οικιακά είδη χρήσης είναι η σόδα μαγειρικής που ανακουφίζει την φαγούρα του δέρματος που προκαλεί το ηλιακό έγκαυμα. Το μπάνιο με μαγειρική σόδα ή ένα κρύο ντους μπορεί να βοηθήσει όταν ξεκινά η φαγούρα.

Φτιάξε αυτό το μείγμα με μαγειρική σόδα και νερό και δεν θα νιώθεις τίποτα.

Το μυστικό με μαγειρική σόδα για να μην πονάνε τα εγκαύματα σου.

Εδώ και πολλά χρόνια χρησιμοποιείται αυτή η πρακτική γιατί η μαγειρική σόδα θεωρείται ότι απορροφά το δηλητήριο και δρα κατά της κοκκινίλας και του πρηξίματος. Ρίχνουμε σόδα και νερό πάνω στο δέρμα και αφήνουμε να στεγνώσει. Βοηθάει ακόμα και στο ελαφρύ κάψιμο από τον ήλιο.

2 ακόμη τρόποι να καταπολεμήσεις τα εγκαύματα

Μαύρο τσάι: Το μαύρο τσάι επαναφέρει το pH του δέρματος στα σωστά επίπεδα. Αφού το βράσεις, άφησέ τι να κρυώσει καλά. Έπειτα, ρίξε μέσα λίγη φρέσκια μέντα. Τέλος,, βάλε το μείγμα σε μια πετσέτα και ταμποναριστά άπλωσε στα εγκαύματα.
Αγγούρι: Λιώσε 1-2 μικρά αγγούρια στο μπλέντερ και άπλωσε στο σώμα ακόμα και το πρόσωπο! Θα σε ανακουφίσει αλλά και θα σε ενυδατώσει αμέσως!

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept